Op Floreersafari

Het is tijd om op floreersafari te gaan

Proeverij

Tijdens de proeverij vertellen bedenker Pepijn en een ervaren floreerkracht je over de wondere wereld van de floreersafari. We delen het verhaal en het vurige verlangen erachter. Je ontdekt hoe de floreersafari in drie jaar co-creatie met leerkrachten en schooldirecteuren is ontstaan.

Opzet Floreersafari
Floreersafari – het lesprogramma

Er zijn twee floreersafari-mogelijkheden voor jouw klas: een van een half jaar en een van een jaar. Tijdens het certificeringsprogramma krijg je alle ruimte als leerkracht om in nauwe afstemming met je schooldirecteur de floreersafari voor jouw klas op maat te maken. Passend bij de kinderen in de klas en jouw voorkeuren. 

Certificeren als floreerkracht

Samen met de schooldirecteur krijg je als leerkracht een certificeringsprogramma van vier ervaringsgerichte, praktische workshops van telkens een dagdeel: twee voorafgaand, een halverwege en een aan het einde van de floreersafari. Je wordt daarmee een floreerkracht. 

Het doel van de certificering is dat je als leerkracht na afloop van de eerste twee workshops de floreerlessen zelfstandig, enthousiast en vol vertrouwen kunnen geven. Tijdens de certificering word je geholpen en help je elkaar als deelnemende leerkrachten om de floreersafari op maat te maken voor jouw klas. Je maakt kennis met de opzet en het gedachtegoed en de onderbouwing die schuilgaan achter de floreersafari. 

Halverwege de floreersafari wissel je met je collega floreerkrachten ervaringen uit over voltooide missies en deel je behoeften en wensen rondom het vervolg. School overstijgend leren van elkaar op een praktische manier staat centraal. De laatste certificeringsworkshop staat in het teken van borging: hoe blijft de floreersafari op het lesrooster staan? 

Nabestellen lesmateriaal

Klik hier om het lesmateriaal na te bestellen.

Toont alle 6 resultaten